Waarom hier op vakantie?

Omdat je hier bijzondere natuur en weldadige rust vindt!

Je kunt eindeloos wandelen en fietsen en het is hier in elk seizoen mooi.

En mocht je tussendoor even wat anders willen, dan zijn er verschillende leuke stadjes waar je een museum kunt bezoeken, een terrasje kunt pikken of uit eten kunt gaan. Je kunt bij ons met de hond op vakantie of juist een huisdiervrij huisje huren.

En je vindt dat allemaal op maar een paar uurtjes rijden van huis!

Schwarzbachvenn
Schwarzbachvenn
Veenorchis in Herzogenvenn

De Hoge Venen

zijn een hoogvlakte en met bijna 700 meter ook het hoogst gelegen gebied van België. Het gebied wordt ook de laatste wildernis van West Europa genoemd.

Door de speciale ligging en het ruige klimaat, komen hier veel bijzondere plant- en diersoorten voor.

En het is een fantastische omgeving om te voet of op de fiets te ontdekken. Wandelingen zijn er van 3 tot 35 kilometer en van verschillende moeilijkheidsgraad. Fietsen kan je min of meer vlak doen op de Vennbahn, maar je kunt je ook te buiten gaan aan uitdagende mountain- en gravelbikeroutes.

In de winter heb je veel meer kans op sneeuw, er zijn ook diverse wintersportgebieden rondom de huisjes.

Veenorchis

De Hoge Venen

zijn een hoogvlakte en met bijna 700 meter ook het hoogst gelegen gebied van België. Het wordt wel de laatste wildernis van West Europa genoemd. Door de speciale ligging en het ruige klimaat, komen hier veel bijzondere plant- en diersoorten voor. En het is een fantastische omgeving om te wandelen en te fietsen. In de winter heb je veel meer kans op sneeuw, er zijn ook diverse wintersportgebieden rondom de huisjes.
Rotes Haus Monschau

Monschau en de Eifel

De Roer, een rivier die ontspringt in de Hoge Venen, stroomt door het hart van Monschau, even bekend als geliefd met zijn mooie, eeuwenoude vakwerkhuizen.

Je vindt er leuke winkels, veel restaurantjes en terrasjes en in de weekenden voor kerst is de kerstmarkt zeker ook een bezoekje waard. In het voorjaar trekken de wilde narcissen duizenden bezoekers, die komen genieten van dan geelgekleurde valleien van onder meer de Holzwarche en de Perlenbach.

En de Eifel heeft veel meer te bieden: lieflijke landschappen, vergezichten, bossen, stuwmeren en natuurlijk heel veel wandel- en fietsmogelijkheden.